Verandering van het project

Inmiddels hebben wij een verandering van het project gekregen, omdat ze ons bij Agape niet genoeg begeleiding kunnen bieden met ons onderzoek voor school. We zitten niet meer in Waterfall (Durban), maar in Port Elizabeth. Dit is meer aan de oostkust en relatief wat veiliger. Port Elizabeth staat ook wel bekend als de "friendly town of Africa" en is een behoorlijke badplaats.

We gaan nu naar Thamsanqa. Het heeft veel overeenkomsten met Agape, maar dit is wel nét iets heftiger.
Thamsanqa heeft 4 huisjes opgeknapt in een township voor de kinderen en de huismoeder. Op dit moment zijn er ongeveer 20 kinderen, van 10 maanden tot 18 jaar oud. Het zijn voornamelijk kinderen die op straat hebben geleefd, hun ouders hebben verloren, mishandeld zijn en misbruikt. Ook ziijn er een aantal kinderen met HIV/Aids.

Wat gaan Arja en ik daar dan doen?
Uiteraard gaan we tijd door brengen met de kinderen, de kinderen vaardigheden leren, huishoudelijke taken en zorgverlening, "opvoeden", maar ook de huisjes opknappen, een bezoek brengen aan de dokter of tandarts. Het is heel breed en we gaan er zeker een gezellige tijd van maken.

Arja en ik zitten in Port Elizabeth bij een gastgezin. Zij hebben plek voor 4 vrijwilligers. We hebben daar ons eigen plekje in huis. Ik ben erg benieuwd hoe de mensen zullen zijn, waar we dan toch even 3 maanden bij intrekken.

Voor alle informatie over het project, kan je onderstaande link even aanklikken.
http://www.be-more.nl/projecten/bestemmingen/zuid-afrika/thamsanqa#overzicht


Inmiddels hebben Arja en ik van de week ons ticket geboekt en is er geen weg meer terug. We vliegen op 30 januari rond kwart voor 8 's avonds en we komen terug op 23 april rond 8 uur 's ochtends.

We zijn natuurlijk ook al bezig om geld in te zamelen voor het project (dus niet om onze reis te bekostigen). Binnenkort komen er ook nog pennen aan, die we voor een leuk prijsje aan jullie gaan verkopen. € 1,50 en je hebt zo een mooie pen van ons!
Ook is er een speciaal rekeningnummer waarop je geld kan doneren, voor de kinderen van Thamsanqa. Met het geld kunnen er nieuwe huisjes opgekocht worden en nog meer kinderen helpen, de huisjes moeten ook opgeknapt worden, er moet eten worden gekocht, er moet medicatie aanwezig zijn, maar ook wordt het geld besteed aan een dagje uit of eens iets lekkers.

Jullie kunnen dus ook doneren voor ons project op: 12.17.74.228 ten name van Stichting Be More te Nijmegen.
Vergeet niet mijn naam erbij te vermelden!

Tot zover dit bericht, en jullie zullen er vast zo nu en dan nog wat van mij horen!
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Anneke Stultiens ( Be More )

Hoi Patricia,

Nou Patricia...over je gastgezin hoef je je geen zorgen te maken hoor! Peter en Daphne zijn zulke lieve, warme en gastvrije mensen dat je je er wel thuis MOET voelen.
Het is echt geweldig om bij hen te mogen wonen.
Zij hebben 5 kamers waar in elke kamer 2 personen kunnen slapen. Bij hen zijn vrijwilligers ondergebracht van zowel Ithemba als van Thamsanqa.
En Peter kookt echt verrukkelijk, bovendien maakt Daphne overheerlijke toetjes, het is echt genieten.
Ik wens je heel erg veel succes met de voorbereidingen en heel erg veel plezier bij de projecten.

Hartelijke groeten van Anneke Stultiens ( ex-vrijwilligster en ambassadeur van Thamsanqa )

Annemiek

Hee patricia,
Hoe gaat het je af in Afrika? Ik las op Arja's blog dat jullie reis goed is gegaan, fijn om te horen! Ik ben heel benieuwd hoe jullie het zo de eerste dagen op het project hebben gehad. Ik zal je blog in de gaten houden! Tot over iets van anderhalve week, groetjes Annemiek

Patricia Weststrate

Name: Patricia Weststrate
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Thamsanqa van 31 jan 2011 tot 22 apr 2011